T i j d ,   V a l u t a   e n   W e e r

 

 

 

 
 

 

Tijdzone Curacao

Curacao hanteert de tijdzone GTM+4. Hiermee is het tijdsverschil met Nederland (GTM-1)  vijf uur gedurende de winterperiode. Zodra de klok in Nederland weer wordt terug gezet naar zomertijd zal het verschil dus zes uur zijn. Dus even opletten met naar het thuisfront bellen: daar liggen ze dan misschien al op een oor.

Link naar wereldtijden

 


Valuta

Als munteenheid hanteert Curacao de Nederlands Antilliaanse gulden.

Deze gulden is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Het is op veel plaatsen in Curacao mogelijk om naast de Antilliaanse gulden (NAF) ook met Amerikaans dollars te betalen. Let wel op: de bedragen die zijn aangegeven zijn exclusief belastingen. Er komt dus meestal nog vijf procent bovenop.

Voor meer informatie over de Antilliaanse gulden kun je doorklikken op onderstaande links:

Antilliaanse Gulden
Actuele wisselkoersen
Weer

Tja, wat is er te vertellen over het weer? Tropisch natuurlijk, maar dat is bekend. De gemiddelde temperatuur van 27 graden Celcius steekt behoorlijk af ten opzichte van die van Nederland: gemiddeld 10.9 graden Celcius(!). Lange broeken en truien zijn echt overbodig: niet meenemen dus!!!

Het regenseizoen in Curacao begint in oktober en duurt tot ongeveer eind februari. Dus de kans op een bui tijdens onze bruiloft in mei is minimaal. Maar de kans blijft natuurlijk wel...
Als het regent, dan is dit meestal 's-nachts en de buien zijn van korte duur. Dus even schuilen onder een palmboom en dan gewoon weer verder zonnen.

Actuele informatie over het weer in CuracaoEn Verder...

Voor alle overige informatie over Curacao adviseren we je om eens rond te surfen op het wwweb. Om te beginnen naar de homepage van Curacao zelf (hieronder). Misschien heb je ook nog wat aan de overige links die zijn aangegeven op onze pagina 'Favoriete Links' op de pagina Preview Curacao.

Homepage Curacao