N i e u w b o u w p r o j e c t

 

Al ruim zes jaar wonen we met heel veel plezier in ons appartementje in de Maaspoort in '' s-Hertogenbosch. Precies genoeg voor ons tweŽen en de katten, boven het winkelcentrum en dicht bij de stad. Maar zo langzamerhand werd tijd voor iets anders. Iets groters, iets met een eigen voordeur, tuintje, ruimte...

Zo gingen ons oriŽnteren op nieuwbouwwoningen in de omgeving van 's-Hertogenbosch en Utrecht omdat deze steden qua werk het gunstigste voor ons liggen. Als snel werd duidelijk dat wonen in Den Bosch ons het meeste aansprak. Allebei komen we uit Brabant en blijken we ook allebei besmet te zijn met dat bourgondische virus. Waarschijnlijk ongeneeslijk, vrezen we...

Nieuwbouw in Den Bosch = nieuwbouw in de Groote Wielen. In deze nieuwbouwwijk vonden we het project Broekland Oost, dat duidelijk afwijkt van de overige plannen in dit gebied. Een mediteraane bouwstijl, in het groene hart van het project. Geheel opgezet als een autoluw gebied en met de waterplas nog geen twee straten verwijderd. De twee-onder-een kapper Ridderspoor was nog te koop en bleek helemaal aan onze vraag te voldoen. Een ruime tuin, ruime keuken, mooie bouwstijl met ramen tot de vloer, hoge plafonds en overal vloerverwarming.

Op 15 september 2006 hebben we het koopcontact ondertekend. Dit was de afronding van een wekenlange orientatie op hypotheken, badkamers, keukens, vloeren, gashaarden, etc, etc. Vanaf dat moment ging het snel. De inkt was nog niet droog of we moesten beslissen over het plaatsen van heipalen, gegalvaniseerde wapeningsnetten, wcd's (?!) , E+W installaties, verlagen van cementdekvloer en ik weet niet wat nog meer.

De aannemer kon alles aanleggen of aanpassen, als je maar betaalde natuurlijk. Uiteindelijk hebben we besloten het minimale uit te laten voeren en het huis verder vrij kaal op te laten leveren. Want het is moeilijk om vanuit papier alle beslissingen te nemen als het huis pas over een jaar klaar is. Bovendien hebben we na oplevering nog genoeg tijd om verder te gaan.

Op deze site houden we de vorderingen van het hele project stap voor stap bij. Het is nog een hele tijd voordat we daadwerkelijk dit stekkie gaan bewonen en we hopen met deze site een soort dag (week) boek bij te kunnen houden, waar we straks op terug kunnen kijken. Terugkijken op al dat 'gedoe', want een project, dat is het zeker!